CampingMutter

CampingMutter

En Campingmutters bekendelser..

Hverdagen som lejrchef på godt og ondt, skørt og skævt og travlt. Men mest af alt rigtigt sjovt. Oplevelser er fra vores campingplads Kyst Camping Bogense

Ps. Alt hvad der virkelig findes er Kærlighed og Pandekager...

Oversvømmelse

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Tue, December 17, 2013 11:12:57

Oversvømmelse!

Hold k... hvor er der meget vand i havet!

Dagen efter Bodil, som i øvrigt var så bild som navnet antyder, kom Havet!

Sidst vi havde oversvømmelse var i 2006. Det kostede os en kvart million kroner og adskillige grå hår. Dengang trøstede vi os med, at oversvømmelser af den art kun sker 2 gange på hundrede år. Aldrig før er hundrede år gået så hurtigt!.. så hurtigt som 7 år!

Øv-bøv-bussemand.

Jeg ÆÆlsker om nogen havet. Tror faktisk ikke jeg kunne leve og trives uden havet lige uden foran døren. Jeg nyder det dagligt. Jeg nyder når det er blå/grønt mildt og bildt, jeg nyder når det er gråt og skummende vildt og voldsomt.

Meeen.. når havet er inde i mit hjem, inde i min forretning, i mit bomanlæg, i strømmen OG oversvømmer kloarken, så skal havet sku have en skideballe af CampingMutter. Som fulde svenskere en dejlig sommerdag.

Det starter da Bodil tager af. Vi har hørt om nordvest vinden og de forhøjede vandstande. Meen tror på vi HAR taget vores oversvømmelses gang på hundrede år. Rent statistisk er det næsten umuligt vi bliver oversvømmet igen, efter bare 7 år.

På DMI skal vandstanden og vinden kulminerer kl. 15.00. Allerede fra kl. 11.00 kan vi se tegnene i havet er de samme som i 2006. Havet blæser op på Østre Mole, hvor vandet lander og nordvesten vinden, blæser havet direkte indtil os. Det kommer krybene tættere og tættere på, ind over P-pladsen ved roklubben, over pladserne mod vest, fylder pladserne op foran informationen, vokser ud mod sømærket og går i eet med havet.

Oversvømmet.

I bygninger, i strømstandere, i bomanlæg, i reception, opholdsstue, hele servicebygningen og 2 luksushytter.

Vi må gå. Igen.

Pakke taske, låse dyrene inde på 1. salen så de ikke drukner, slukke hovedafbryder på strømmen så vi ikke bliver grillet når vi går. I havet. Gummistøvlerne er aldrig høje nok når vi går. Vandet løber ind over gummistøvlerne. Er du snemand det er koldt! Vores biler er parkeret ved Stark som har en højere p-plads som formiddagen, for at undgå skader i dem. Vi går ud af campingpladsen med børnene i hænderne, og takser med tørt tøj, højt hævet over vandet. Som i en utrolig dårlig film. Ældste avl med 1 gummistøvle og 1 barfod. Moren fandt aldrig helt ud af hvorfor. Yngste avl fryser, ryster og siger, det skal nok gå mor. Vi har prøvet det før. Familien Gyldenkål på flugt fra det sted vi elsker allermest. Flugten varer 300 meter. Så er der knastørt, Bogense by ligger højere end Kyst Camping. Nu ved jeg hvorfor byen ligger op ad bakke. Tøm gummistøvlerne for vand, tørre strømper og bukser og flygt til et hus med brændeovn, og få varmen igen.

Næste dag er vandstanden faldet og oprydnings arbejdet går i gang. Pumber, affugtere, rengøring, oprydnig.

Det er 11 dage siden nu. Vi rydder stadig op.

Gad vide hvor lang tid de næste hundrede år varer?

Og gad vide om Stormflodsrådet denne gang dækker vores udgifter?