CampingMutter

CampingMutter

En Campingmutters bekendelser..

Hverdagen som lejrchef på godt og ondt, skørt og skævt og travlt. Men mest af alt rigtigt sjovt. Oplevelser er fra vores campingplads Kyst Camping Bogense

Ps. Alt hvad der virkelig findes er Kærlighed og Pandekager...

Bondet født og kvajet opdraget - det er svært at kæmpe imod..

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Sat, December 01, 2018 19:59:18
Du kan tage pigen ud af campingpladsen, men du kan ikke
tage campingpladsen ud af pigen.
Min Farfar hed Henrich Seide. Han var født i 1921 ...og døde da han var 92 år gammel. Farfar var købmand i Brugsen i Kbh og den årlige 1 uges ferie, blev altid brugt på cykelferie rundt i Danmark. Pånær da han blev 80 år - da cyklede han til Barcelona.Det tog et par uger.. På en cykelferie på Fyn i August 1962, slog han sit lille telt op på en bondemands mark i Ronæs. Betaget af synet af de gyldne marker og fjordens lys, trak han næste morgen sin cykel op til bondemandens hus og spurgte om han måtte købe marken han netop havde sovet på. Det måtte han faktisk gerne - bare bondemanden blev garanteret, han altid måtte gå gennem marken ned til fjorden. Den dag, midt på cykelturen i 1962, blev farfars ufødte barnebarn, - som faktisk først blev født et årti senere, liv og skæbne lagt! Er det ikke vildt?
Den korte udgave, af den lange og lidt kringlede historie er, at min farfars søn, som er min far, som 14 årig passede farfars campingplads. Der kom en skoleklasse fra Ringsted på bustur, og skulle købe is. En af de 13 årige skoleelever som gik i 6. klasse blev min mor!
Da Farfar gik på pension, overtog min far og mor (nu som voksne) campingpladsen og fik min bror og mig.
Jeg er derfor helt bogstavligt talt vokset op med at servicerer campister, og som 10 årig havde jeg faste vagter i købmandsbutikken på campingpladsen. Jeg stod på en omvendt ølkasse, for at kunne kigge over disken! Som 13 årige styrede min bror og jeg nemt hele campingpladsen, tjekkede campister ind og ud, gjorde rent, og passede købmandsforretningen. Samtidig. Indimelllem gik vi også i skole..
Jeg har derfor serviceret campister i over 30 år..
Min far valgte at sælge Ronæs ud af familien for 5-6 år siden. Jeg er kommet over det..
Jeg går nu igang med 19. sæson år på min egen campingplads, Kyst camping, som er det smukkeste sted jeg kender, i hele verden.
Havde min farfar ikke slået lejr lige der, den dag - havde jeg sandsynligvis ikke været Campingmutter i dag

PS Jeg tager af og til mig selv i at stirre på mine børn, når de tjekker kunder ind og ud. De er 15 og 19 år - og ret fantastiske til det.
PPS Billedet er mit arve-smykke. Det er (prismæssigt) værdiløst - men drøn-vigtigt for mig.Det er min farfars emblem han fik, den dag græsmarken godkendt til campingplads

Rønnebærene er sure..

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Sat, June 17, 2017 17:44:29

Det har godt nok være en noget stille blok, det seneste halve år...!

Men ved I hvad.. der er dælme også sket meget.. faktisk så meget at Campingmutter blev helt mundlam. Periodevist. Altså...

Nå, jeg vil sparer jer for alle detaljerne selv om de er både slibrige og.. når-ja - vi må videre..

Jeg bliver stadigvæk lidt mundlam når jeg tænker på at

* Legoland har indført "Mit-barn-er-vigtigere-end-dit-barn" armbånd. Mod betaling. Naturligvis. Så behøver super-vigtige-Emma- ikke stå i kø sammen med knap-så-vigtige-Emma. Vigtig-Emma kommer foran i køen før knap-så-vigtig-Emma.

Legoland! Hvad sker der for dig!

Har I hyret en virksomhedscoach som skal optimerer bundlinjen i jeres regnskab, måske ?

* Mit yngste-teenage-avl fortæller mig, det er på mode at se sur ud! Jeg spørger hvad man så skal være sur over - eller om man bare skal være sur på sig selv. "man skal bare være grund-sur". da min skepsis slår igennem, inviterer yngste- teenage-avl mig på Joe & the Juice, som er et sted med virkelig høj musik - og virkelig sure unge mænd! De er faktisk så sure - at man ved bestillingen får et surt blik med i købet. Bare som en slags ekstra lille gave. Forestil dig lige stillingsopslaget til juicebaren "Virkelig vred und mand søges. Træd gerne hinanden hårdt over tæerne for at bibeholde den sure stemning" Gad vide om det er den samme virksomhedscoach som Legoland bruger? "Vi skal have noget de andre ikke har: Surhed"

Campingmutter gad SÅ godt vide om både Legoland, Joe-&-de sure samt McDonalds bruger den samme virksomhedscoach. Gad vide hvordan han fandt på, det er en virkelig god ide, at sælge burgere på McDonalds for 10 kr. "Vi fylder dem med affald så vi kan sælge dem billigt. "

Iih altså!

Her på havnen, på landet, i udkants Danmark er vi totalt umoderne. Vi tror på noget så Old-school og ufasionabelt som, Ordenlighed og Kærlighed.

Camping med Kærlighed. faktisk..

Yours Campingmutter..

Jamen, jeg er fra havnen..

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Tue, September 06, 2016 10:44:23

Ja-Ja - jeg ved det godt!

Jeg er en bonderøv. Opvokset på landet på mine forældres og bedsteforældres campingplads Ronæs Camping. I mit voksen liv boede jeg ganske få år, et alm. sted med ligusterhække, for at rende skrigende væk "back to my plough" som Elton John synger det i Yellow brick road. Tilbage til driften af campingplads hvor jeg hører til. På havnen i Bogense. Det gladeste og smukkeste sted jeg kender i verden.

Som Campingmutter sker det, der kommer underlige mails, spammails, sælgermails, afrikamails - alt muligt. En sjælden gang, sker det der kommer mail fra nogen, hvor jeg tænker, de bliver gladere et andet sted.

F.eks. kom der en mail, med en forespørgsel om at besøge os med campingvogn, et par dage efter vi har lukket d. 18. september.

Campingmutter tøver lidt, undrer sig over mailen, sendt fra en pressechef som skriver noget om en bogudgivelse, længe efter vores sæsonlukning. Besvarer den ikke, - den ser anderledes ud end normale forespørgsler og hvad er det med de bøger og vores sæsonlukning?. Måske er den sendt forkert? Måske er den sendt til en masse campingpladser, for at finde ud af hvem som lukker hvornår? Tror de jeg skal jeg til at sælge bøger måske? Eller noget. Dagen efter bliver den heller ikke svaret. Vist heller ikke dagen efter den. Afsenderen rykker derfor Campingmutter for et svar. Så svarer jeg, at vi har lukket, desværre.. Pressechefen skriver fluks tilbage, om det kan genovervejes? Campingmutter skriver høfligt tilbage, at vi har lukket - men byens anden campingplads har åbent - og de kan da lige få deres kontakt oplysninger her. Sådan!.

Øjeblikket efter kommer der en ny mail fra pressechefen. Jeg når at tænke, gad vide hvad det er, i min kommunikation, som ikke er tydeligt? Pressechefen skriver videre, om den der bogudgivelse d. 30. september, mine øjne skøjter ned over mailen. Bogens forfatter hedder Leif Davidsen (aldrig hørt om ham). Titlen er "Djævlen i hjertet" (nå-nå). Bogens handling foregår til dels i Bogense (Ok). På en campingplads (Nå for søren da også!). Som drives af en heltinde, Laila! (Av!)

Leif Davidsen har bedt om, presse interviewesne forgår lige præcis på Kyst Camping, da Kyst Camping har været inspirations kilden til bogen! (Hit Me! - Så kom da! Med forfatter, forlag, journalister, und so wieder!)- Bare I lige er klar over vi egentlig har lukket, og baderum, køkken, opholdstue m.m. er lukket ned og der ikke er andre på campingpladsen, altså..

Mine mere belæste venner griner endnu.. Boghandleren i byen, er vist først lige blevet færdig med at korse sig. Mine forældre fik bom-side-slag...

Ja-ja jeg ved det godt. Jeg er en Bonderøv fra havnen.

Med stolthed på!

NU

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Fri, July 01, 2016 17:54:22

Når det er uge 40 længes jeg efter 26. Uge 26, lige NU, hvor alt er klappet og klart og gæsterne har ferien foran sig. Endelig har de fået det, de længes efter. Når det er uge 30 længes jeg efter uge 40. Uge 40 ER skøn. Så gylden og moden. Rolig og mæt.

Det er faktisk noget af det dejligste, ved at være Campingmutter. At følge årstiden, uden at have indflydelse på den. At være i flow med naturen. Jeg overgiver mig - og giver mig hen, til det som er lige præcis NU. Det eneste vi egentlig har, er NU.

Lige NU har vi plads til flere gæster, lige NU er jordbærrene aller-lækrest, lige NU fejrer ungerne i Danmark de har sommerferie, lige NU har hunden dårlig mave, lige NU diskuteres fremtidens campingpas, lige Nu undres jeg over at Så mange mennesker synes det er spændende at se 40 millionærer i undertøj og masker, løbe efter en pose med luft i, for at ramme et net. Lige NU er der bedre vejr på vej. Lige NU tænker jeg verden skal have nogle flere kys, så den heles helt perfekt op.

Du får et af Campingmutter her!

Heldige os!

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Sat, April 16, 2016 10:26:28

Hvor er vi heldige! Vildt heldige!

I Bogense lige ved siden af Kyst Camping, har kommunen bygget et virkelig lækkert søbad med sauna, omklædning, inden og udendørs brusere. Ved I hvad - det er gratis at benytte! Brug det. Nyd det. Brug det igen. Glæd jer til næste gang.

Det gamle kyst-sygehus som har stået tomt i årtier i Bogense er ved at blive revet ned. Inden sommeren kommer er der lyst, let og åbent, hvor der indtil nu har stået tomme, forladte mursten.

Og HURRAA - vi tror på der bliver skabt en kystsikring nu, så vi slipper for flere oversvømmelser. Havet bliver fremover i havet. Det er bedst sådan. Vi har snakket om det, Havet og jeg.

Jeg har også snakket med Borgmesteren, teknisk forvaltning, vores virkelig, virkelig søde naboer, handelstandsforeningen og Cowi. Som i et eventyr, strækker hænderne sig ud og når sammen, så vi bliver grebet, lige inden frit fald. Der kommer Kystsikring. Vi tror på det.

Jeg elsker stadig Havet. Som dufter, ruller, glimter, bruser, mildner og er vildt. Sådan er Bogense. Jeg elsker stadig at bo med tæerne i Havet.

Jeg ser dagligt, hvad det gør ved mennesker, at være så tæt på havet. Jeg ser vores gæster gå morgenture ved havet, hoppe i, svømme i solnedgang, svømme i regnvejr, se solnedgangen i havet, lege i havet, samle ting fra havet.

Jeg tænker hver dag, vi er heldige at bo lige præcis her. Jeg tror oprigtigt ikke, jeg kunne være campingmutter uden havudsigt. Det er der heldigvis andre end mig, der kan. Jeg tager hav-tjansen!

Tænk, vi er så heldige, at leve lige præcis her og NU.

Nu, hvor de største skabere og tænkere på vores tid også lever. Mennesker som viser os, vi alle kan skabe, være og gøre præcis som vi aller-helst vil! Steve Jobs, doktor Wayne Dyer, Obama, Mark Z., Deepak Chopra, Oprah Winfrey, listen er lang over lækre, inspirerende mennesker.

Tag en bog med til havet.

Bare vær. Bare nyd.

Kom til Havet.

Hvad er det, som skaber det?

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Thu, February 18, 2016 21:52:32

Vi holder ferie om vinteren når campingpladsen er lukket. Derfor ved vi helt fast, at familiens 2-3 ugers ferie altid er i perioden mellem 15. oktober - 15. februar.

Med 2 teen-age unger som helst vil være ski-bumser, en Campingmutter og fatter som bare vil være i ro i naturen, er årets kompromis en uges skiferie i Alperne i Østrig og en uge mellem Barcelona og den franske grænse, i et lille smørhul som hedder Palamos.

Det er ikke altid vi får det som vi ønsker - vi får det som vi har brug for.

Som i ingen sne på skiferien, som i ingen sol i Spanien. I Østrig på skiferie er det faktisk bedre vejr end på solferie i Spanien.

På toppen af Alperne hvor vi skule stå på ski er det + 17 grader. Umuligt for sne. Selv kunstsne må overgive sig til solen.

I Barcelona hvor vi skulle have lidt sol, er det + 3 grader. Det er koldere end i Danmark i samme uge.

Var det det vi ønskede, da vi sad ved køkkenbordet og handlede ferien af i familien?

Næ.

Var det det, vi havde brug for, uden at vide det?

Jeps!

Vi ved nu, at vi på et tidspunkt vil på vandreferie i Alperne - for hvor er det guddommeligt smukt i bjergene. Med rygsæk, vandresko og små hytter i bjergene. I 17 graders solskin. Uden ski.

Vi ved nu, at det skønneste ved at vende tilbage til samme sted år efter år, er den særlige følelse af, at være hjemme. uden at være det. Selv i blæse-regn-næsten-frost-vejr i Barcelona er følelsen af at "høre til", af sanser som bliver stimuleret til fulde, til den særlige følelse af at være hel. Duften af havets kæmpe bølger, tonelejet i det spanske sprog, den der restaurant hvor der er så smukt at det er til at falde i svime over, grønthandleren som kender os fra tidligere år og ved melonen skal skæres ud, udlejeren som kigger forbi for at se om alt er Ok. Tjeneren på cafeen som kan huske vi gerne vil sidde ved vinduet og kigge ud.

Det er DET som skaber ferien. Følesen af at blive hel. Igen. Hel rolig. Hel glad. hel ligeglad med vejret.

Hvad har I brug for på jeres ferie?

Psst HVIS I skulle komme i tanke om at prøve at holde ferie uden for Bogense, så tag til Wagrain i Østrig og Palamos i Spanien. Sig det ikke til for mange - så kommer der alt for mange turister..Vand over det hele

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Fri, December 04, 2015 12:37:15

Hvad sker det for tiden? Den tid som går og som allerede er gået. Præcis som sommeren føltes som blot et øjeblik, gik efteråret.

Jeg husker en herlig dag hvor vi lukkede sæson 2015 med et brag af en gospelkoncert. Gratis for vores gæster og meget skønt for Campingmutter.

Gospelkoret sang "Oh happy day". Det føltes helt rigtigt - og det er helt naturlig efter en sæson med 80 timers arbejdsuge, at sæsonslutningen føles som en "Oh Happy day"

Tid til refleksion, opladning, familie og gøre klar til næste år. Messer, brochure, regnskaber, huse som skal males, hjemmesider som skal vedligeholdes, online bookinger som skal opdateres - og en masse gåturer ved havet. Gospelkoret sang også "Let it rain" - og jeg tænkte at det regner med kærlighed over stedet her.

Jeg nåede sku ikke engang at læse en bog, før der var ballade her igen!

Som i millioner liter vand ballade! Havvand i huse, bygninger og en hel masse vand i Campingmutters øjne, da vi igen gik gennem havet midt inde på campingpladsen. Oversvømmet i stormfloden. Pis.

Pis sagde jeg også da både forsikringen og stormflodsrådet afslog dækning. Det er en naturkatastrofe siger forsikringen. Det er ikke en naturkatastrofe siger stormflodsrådet. Således taget økonomisk til fange mellem 2 stole.

Heldigvis ejer vi millioner gange så meget kærlighed til Kyst camping som der er dråber i havet. Heldigvis har vi Danske Bank. Havet er tilgivet.

Danske Bank spænder sikkerhedsnettet ud under os. Det er uvurderligt at have ro i rygsækken i en god bank. 5 års afdrag på et lån går hurtigt ikk da?

Vi synkroniserer åndedræt og kigger fremad.

Julekalenderen på TV2 viser os heldigvis, at vi alle har skytsengle og vi "Går med styrken."

Tak, vi tager det hele med os.

Glædelig December. Livet er stadig skønt - og havet? Tja,- det er stadig en fest at bo ved havet. De fleste dage.

Yours campingmutterVelkommen tilbage

Dagens dont / Dagens stuntPosted by Heidi Seide Mon, August 17, 2015 11:17:50

Hold da op! Jeg blinkede med øjnene og så var den sommer gået.

Jeg ved ikke helt hvordan det gik til. Følelsen er, som at vågne forvirret op fra en drøm og være itvivl om det var drøm eller virkelighed. Eller som tømmermænd, hvor du i glimt ser billeder af noget som er forgået.

Billederne i mit sind, er en masse campingunger som danser Vigtig-dans (findes det virkelig?), hedebølge, orkanvarsel i uge 30, 70 mm regn på 1 døgn i uge 31, dødsfald af en meget, meget kær fastligger som ikke nåede at se sine børn blive voksne. Vi græder i flok og ekspederer gæster imens. En sæl som ligger henslængt på en sten lige foran campingpladsen, naboer som er indlagt på Riget med deres lille datter og aflevering af vores eget ældste avl på en efterskole i Jylland. Bogense bobler af liv og sommer. En lille rotte som løber over campingpladsen ned i havet, nogen skiger. Jeg kalder den Arthur og henter vores røde kat. De bedste anmelderser på Tripadvisor af alle campingpladser på Fyn. Jeg ser mig selv gå og gøre rent til midnat og igen midt på dagen, fordi vores medarbejdere er syge. Medarbejderens afløser er også syg. Det er 30 grader. Fyldt med glade unger til de kreative værksteder. Der er familie karaoke igen. Solnedgangene har aldrig været smukkere. Vi laver kinesisk morgengymnastik i solopgangen og solen glimter i havet imens. Det blæser. Pandekager er gratis, aldrig før har vi lavet så mange Pandekager. Min datter fortæller der er udsolgt af jordbær i hele byen. Jeg har ikke været ude af campingpladsen i over 2 måneder. Tyskere og Nordmænd i gigantiske autocampere står side om side med Folkevognsrugbrød med rødternede gardiner og Tipi telte. Nogen kalder på mig - der er kø. og pludselig ledige pladser. Min computer siger det er midt August og lavsæson. Revisoren spørger om vi er klar til at lave moms. Turistministeren har sagt op. Havet bliver ved med at være koldt. Plejer Sweizer-tysk at være så svært at forstå? Mit skab er fyldt med chokolade og der er blomster med søde kort, i mine vaser fra glade gæster. Vi har fået campist udekøkken og nogen skider ved siden af toilettet inde ved Herrerne. Der bygges søbad lige ved siden af campingpladsen men nogen pisser i omklædningsrummene. Direkte på jorden. Der er opfundet elastik bogbind, hun skal i 6. klasse. Tager aktivitetsskilte ned, sommeren er forbi. Hvor er her smukt, luften er lun. Nogen taler fransk.

Drøm eller virkelighed?

Jeg roder lidt i papirene og de uåbnede kuverter på mit skrivebord, for at finde svarene. Starter radioen, på radio-soft, så jeg ikke bliver overstimuleret ligesom Schæferhunden, for at hører om verden stadig findes et sted derude.

Tror jeg går op og sover til middag. Måske min sjæl og krop finder sammen igen?

Yours Campingmutter.

Ps Jeg elsker stadig hver eneste dagNext »